Aldersvennlig på agendaen under Arendalsuka 2022

Av: Aldersvennlig Norge
Postet: 23.03.23 (oppdatert 23.03.23)
Foto: Mona Hauglid
Foto: Mona Hauglid

Aldersvennlig på agendaen under Arendalsuka 2022

Av: Aldersvennlig Norge
Postet: 09.08.22 (oppdatert 18.08.22)

Bolig, transport, digitalisering, arbeidsliv og frivillighet. Senteret for et aldersvennlig Norge og Rådet for et aldersvennlig Norge er på plass og deltar på en rekke scener der temaene er knyttet opp mot aldersvennlig utvikling.

Under finner du en oversikt over hvilke arrangement vi skal delta på og er med å arrangere under årets utgave av Arendalsuka:

Generasjonslekene

Tid: Mandag 15. august 12.00 – 15.00 │ Sted: Barbu park │ Arrangør: Frivilligsentralene i Arendal og Med hjerte for Arendal

Vi starter mandagen i Arendal med å åpne Generasjonslekene i Barbu park.

Dialog på vannet – digital og levende hele livet (podcastes)

Tid: Mandag 15. august 13.00 – 14.30 │ Sted: Mester af Rønne (ytterst på Langbrygga) │ Arrangør: Arendal kommune #vårtagder m.fl.

Hvordan kan økt digital kompetanse redusere ensomhet og utenforskap? Hvilken betydning har sosialt felleskap i et aldersvennlig samfunn? Hvor stort er problemet?

Leder i senteret, Wenche Halsen, deltar i podkastinnspillingen.

Sykkelturen 2022 Live kafe

Tid: Mandag 15. august │Sted: strømmes på nett │ Arrangør: Norges Frivilligsentraler m.fl

14.00 – Generasjonslekene i Barbu Park – Anne Berit Rafoss, prosjektleder i senteret vil snakke om Generasjonslekene som har vært og skal arrangeres flere steder i Norge i 2022.

14. 25 – Leve hele livet: frivillighet – Wenche Halsen leder i senteret deltar i samtale om betydningen av frivilligheten i et aldersvennlig samfunn.

Følg med her: Sykkelturen 2022 Live fra Arendal – Norges Frivilligsentraler – YouTube

Sykkelturen 2022 – felles innsats for en bærekraftig fremtid

Tid: Mandag 15. august 18.30-19.30 │ Sted: Bærekraftscenen │ Arrangør: Norges frivilligsentraler m.fl.

Wenche Halsen, leder i senteret, deltar i en panelsamtale om hvordan sivilsamfunnet sammen med kommuner kan løse utfordringer i samfunnet og hvilken verdi frivilligheten har for folkehelsen?

Møt Rådet for et aldersvennlig Norge

Tid: Mandag 15. August 15.30 │ Sted: Kulturkammeret │ Arrangør: Rådet for et aldersvennlig Norge

Slå av en prat med leder av Rådet for et aldersvennlig Norge, Berit Brørby og flere av rådets medlemmer. Hva vil være fokuset deres i arbeidet med et aldersvennlig Norge?

Aldersvennlig transport – har vi råd til å la være?

Tid: Tirsdag 16. august 08.30 – 09.30 │ Sted: Clarion Hotel Tyholmen – Ruffen │ Arrangør: Kollektivtrafikkforeningen og Senteret for et aldersvennlig Norge

En av nøklene for å sikre et bærekraftig og aldersvennlig Norge i årene som kommer, er gode transportløsninger der folk bor. Skal vi lykkes må det tenkes nytt. Mange tilbyr allerede fleksible transportløsninger for eldre, men enda flere må være med på laget for å utvikle bærekraftig mobilitet for eldre.

Wenche Halsen, leder i senteret står på scenen for å fortelle mer om hvilke transportløsninger som er tilgjengelige for eldre i dag.

Hvordan gi omsorgsboliger reell prioritet i norske kommuner?

Tid: Onsdag 17. august 16.30 – 17.15 │ Sted: Solsiden brasserie │ Arrangør: Clemens Eiendom

Leder i senteret, Wenche Halsen, deltar i diskusjonen om hvordan norske kommuner kan prioritere omsorgsboliger slik at det faktisk blir en positiv opplevelse og ikke en trist siste fase for brukerne. Det handler om å skape attraktivitet og å prioritere de eldre og trengende i en kommune.

Det inkluderende arbeidsliv – alder ingen hindring?

Tid: Onsdag 17. august 18.30-19.30 │ Sted: Samfunnsteltet │ Arrangør: Standard Norge

I Norge har vi, i likhet med i resten av den vestlige verden, stor vekst i antall eldre. Sju av ti ledere mener at 70-åringer kan yte like mye i jobb som folk som er 10 – 15 år yngre. Det blir stadig tydeligere at det er av avgjørende for den videre utviklingen av samfunns- og arbeidslivet at vi bruker den ressursen eldre er på en smartere og mer samfunnsnyttig måte. 

Vi mangler arbeidskraft i noen bransjer, og hva gjøres for å rette på dette? Hva må vi gjøre for å få flere (eldre) i arbeid? Wenche Halsen, leder i senteret deltar i debatten.